Referralrecruitment met referraltool

Voor meer informatie ga naar onze aparte website: www.referraltool.app

Door de steeds krapper wordende arbeidsmarkt is nieuw talent schaars. Vooral ambitieuze recruiters zitten hierdoor vaker met hun handen in het haar, want waar moeten ze nieuw personeel vandaan toveren? De digitalisering biedt tal van kansen om het aantal (onnodige) stappen in het sollicitatieproces te minimaliseren. Dit is ook precies datgene dat de Referral Tool doet: het besparen van tijd en kosten en geven van inzicht in het sollicitatieproces. De referraltool is een vorm van referralrecruitment en geeft iedere medewerker binnen jouw organisatie de tools om als recruiter te werk te gaan binnen zijn of haar eigen netwerk. Zo kunnen medewerkers zelf vacatures delen binnen hun eigen netwerk of vriendenkring wat voor sollicitanten leidt die al een stap dichter bij de openstaande vacatures past. Medewerkers weten tenslotte zelf al of een persoon binnen de bedrijfscultuur past. Hierdoor vereenvoudig je jouw zoektocht naar nieuwe medewerkers aangezien er al een vorm van pre-selectie heeft plaatsgevonden. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat een hoog percentage sollicitaties vanuit referralrecruitment tot succes leidt. 

Middels de referraltool is de verloop van nieuwe kandidaten een stuk lager doordat ze via referral van een medewerker zijn aangedragen. Ze zijn dan als het ware de eerste ronde al door. Hierdoor ervaren sollicitanten zich meer te moeten bewijzen tijdens het eerste sollicitatiegesprek. Dit zorgt ervoor dat medewerkers loyaer zijn en lnager bij een bedrijf blijven werken. 

Moeilijk invulbare vacatures?

Wanneer je moeilijk invulbare vacatures hebt kun je de referral-beloning voor de betreffende vacature(s) verhogen. Je kunt aan iedere stap in het selectieproces een punten-beloning koppelen. Zo kun je de punten-belong die een medewerker ontvangt wanneer hij of zij een succesvolle match heeft aangebracht bij een moeilijk invulbare vacature eenvoudig verhogen. De medewerker wordt dan extra beloond terwijl jij een waardevolle kandidaat ontvangt. Win-win situatie dus! 

 

Hoe wordt je medewerker beloond?

De referraltool is gekoppeld met een ATS (Applicant-Tracking-System). Op basis van je ATS krijgen wij statussen terug op het moment dat een aangebrachte referral door het selectieproces beweegt. Per status kunnen door de medewerker die de referral heeft aangebracht punten worden verzameld. Deze verdiende punten zijn vervolgens uit te geven door de medewerker voor belongingen die je als bedrijf wilt geven. 

Welk ATS ondersteunen wij?

Wij hebben een kant-en-klare koppeling liggen voor HROffice ATS voor onze Referraltool. Maak je gebruik van een andere ATS van HROffice-ATS? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken. Wij sluiten onze referraltool graag aan op nog meer ATS'en en zien jullie vraagstuk graag tegemoet!

 

 

De Referralshop - Punten afboeken

Om medewerkers extra te kunnen belonen hebben we een Referraltool shop ontwikkeld. In deze shop kunnen medewerkers de referralpunten die ze hebben verdiend eenvoudig uitgeven aan diverse beloningen. Je bepaalt zelf welke producten je beschikbaar wil stellen. Vervolgens wordt de betaling, verzending en retournering volledig uit handen genomen waardoor je geen omkijken meer hebt naar het uitbetalen van de verzamelde referralpunten. Ideaal toch?

Geen shop? Geen probleem! 

Je hoeft geen gebruik te maken van de shop. Je kunt ook zelf prijzen/beloningen afboeken op basis van het puntensaldo bij je medewerkers. Zo heb je altijd controle over de verdiende referralpunten en ben je altijd in-control. 

ISO 9001 & 27001 gecertificeerd

Jouw data is veilig bij ons! We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en werken volgens GDPR richtlijnen.

Meer over onze werkwijze