dialogueAtWorkGroot

Dialogue@Work

Hoe verschilt de relatie tussen vakbondsvertegenwoordigers en het bedrijfsleven in Europa?

In samenwerking met de Universiteit van Leuven heeft NowOnline begin maart een nieuwe website opgeleverd voor het Europese onderzoeksproject Dialogue@Work.

Dialogue@Work (of New European Industrial Relations, NEIRE) is een Europees onderzoeksproject (gesubsidieerd door de EU) naar de relatie tussen vakbond vertegenwoordigers en het bedrijfsleven. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een Europese projectgroep onder leiding van Prof. Martin Euwema en werkt nauw samen met partners in een groot aantal landen.

In 2009 heeft NowOnline een informatieve website en een wetenschappelijke digitale vragenlijst ontwikkeld waarmee een eerste meting (NEIRE-I) is uitgevoerd in diverse lidstaten. Vanaf maart 2013 wordt een tweede meting uitgevoerd in 11 lidstaten (NEIRE-II). NowOnline heeft de website daarom vernieuwd en de nieuwe vragenlijst gedigitaliseerd in 11 talen.

Gedurende 3 sprints van een week heeft een team van NowOnline nauw samengewerkt met product eigenaar Ana Belén García Jurado. Met behulp van Google Hangout kon het team wekelijks contact onderhouden. Naast de website en de vragenlijst is ook een afgeschermd intranet opgeleverd waarmee het onderzoeksteam bestanden kan delen.

Een uitgebreide Scrum Case van dit project is hier te vinden.

In opdracht van: Universiteit van Leuven
 
Neem contact op

dialogueAtWorkGroot

Contact