De online wereld is belangrijker dan ooit. We werken online, shoppen online en communiceren online. Bedrijven die zich nog niet online hebben geprofileerd middels een website of social media account lopen dan ook enorm veel kansen mis. Maar waarom eigenlijk? Wij vatten hieronder kort samen waarom social media een musthave is voor elk bedrijf!

SEO/SEA Website

Social media is een van de meest winstgevende en stressvrije digitale marketingplatformen die tegenwoordig gebruikt worden. Bedrijven beginnen dan ook steeds actiever te worden op deze kanalen, maar waarom?

Groter bereik

Tegenwoordig gebruiken miljoenen mensen social media en is het niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Met een social media post bereik je dus binnen no time duizenden mensen. Je bent veel beter zichtbaar met een social media account. Door veel informatie te verspreiden in korte termijn en regelmatig actief te blijven, blijven jouw activiteiten beter hangen bij de gebruikers. 

Mond-tot-mond reclame, maar dan online

Social media werkt net wat sneller dan reguliere reclame. Social media gebruikers kunnen jouw berichten namelijk eenvoudig delen met vrienden. Door één druk op de knop, zorgen zij ervoor dat jij meer mensen bereikt. Gratis en voor niets. Vooral onder jongeren is social media populairder dan ooit en laten zij nou net dé nieuwe generatie zijn die veel bedrijven willen bereiken. Wanneer je een link deelt in jouw social media berichten, komen gebruikers ook nog eens sneller naar jouw website. Zo genereer je gelijk verkeer naar jouw website. 

SEO

Til SEO naar een extra level met de inzet van social media. Een goede contentsrtagie is anmelijk een van de balengrijkste onderdelen om topposities in de resultaten van zoekmachines te realiseren. Wanneer jij goede content deelt en actief bent op de kanalen, behaal jij een succesvolle ranking in Google. Daarnaast zorgt verkeer naar jouw website ervoor dat je sneller stijgt op din een zoekmachine als Google. Blijf dus linken in social media berichten naar relevante pagina's! Bedrijven die content op social media delen, sturen een merksignaal naar de zoekmachine dat spreekt over je merkvaliditeit, integriteit en standvastigheid.

Meten is weten

De resultaten van social media zijn eenvoudiger te meten dan bijvoorbeeld een advertentie in een tijdschrift. Social media platformen zoals Facebook en Instagram bieden dan ook enorm veel eenvoudige functies waardoor zelf digibeten een campagne kunnen opzetten en meten. Daarnaast zijn er ook heel wat tools beschikbaar waarmee alle data overzichtelijk wordt weergegeven. Hierdoor weet jij perfect welke content werkt, wie jouw doelgroep is en hoe jij ze kan bereiken.

Er zijn nog een tal aan redenen waarom social media een musthave is voor elk bedrijf. Benieuwd naar deze redenen? Wij vertellen je graag alle ins en outs van social media kanalen met een lekkere kop koffie (of thee). Neem contact met ons op voor meer informatie!

Terug naar de blog

Myrthe Tiemessen

Als online marketing en content specialist help ik jou met het inzetten van content (zoals blogs, whitepapers, infographics, animaties, video’s, artikelen etc.) om meerwaarde te bieden aan jouw doelgroep. Door dit samen slim in te zetten word jij beter gevonden!

ISO 9001 & 27001 gecertificeerd

Jouw data is veilig bij ons! We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en werken volgens GDPR richtlijnen.

Meer over onze werkwijze