Tegenwoordig blijven we het gek vinden dat bedrijven minimaal twee jaar ervaring eisen bij een startersfunctie. Wie net afgestudeerd is, heeft grote kans om nog geen relevante werkervaring te hebben. Toch vragen bedrijven dit wel aan werkzoekenden. NowOnline speelt hier op in met de NowOnline Academy! Dit is dé plek waar leren en ontwikkelen binnen de organisatie wordt gefaciliteerd en gestimuleerd. Middels het verhaal van Simon leggen wij jou uit wat hier de insteek precies van is!

Academy NowOnline

Werken én leren

Een diploma van een opleiding zegt niet alles over de geschiktheid van een werkzoekende. Zeker bij algemenere opleidingen weet je niet wat voor een vaardigheden iemand heeft. Vandaar dat wij de NowOnline Academy hebben opgericht. Hier krijgen studenten de kans om te werken voor projecten van zowel NowOnline als die van onze klanten. Studenten, die wij talenten noemen, doen hier werkervaring op en groeien tegelijkertijd. Door te werken met echte bedrijven en opdrachten passen ze nieuwe kennis direct toe in de praktijk en de in de praktijk opgedane kennis is een aanvulling op dat wat tijdens de opleiding geleerd wordt. Dit vindt Simon, een van de talenten binnen de NowOnline Academy, ook een pluspunt. Hij startte hier in 2018 als Front-end Developer stagiair en is niet meer weg gegaan. “Doordat ik werk met echte bedrijven en opdrachten, krijg ik verhelderende inzichten en praktische theorieën die ik gelijk kan toepassen. Alle dingen die ik op school leer, kan ik gelijk inzetten bij NowOnline. Ik merk dat ik hierdoor bepaalde vaardigheden heb ontwikkeld.” Dat is dan ook precies waar het bij de NowOnline Academy om draait, namelijk de zelfontwikkeling van onze talenten. Zo worden zij dé professionals waar werkgevers naar op zoek zijn.   

Groeien, groeien en nog meer groeien

De NowOnline Academy biedt veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Deze heeft Simon dan ook met beide handen aangepakt waar hij tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft. Hij startte bij de NowOnline Academy met zijn eindstage voor de opleiding Mediavormgeving. Nu, drie jaar later, is hij nog steeds niet weg te slaan bij de NowOnline Academy. Nog steeds verricht hij wekelijks werkzaamheden voor diverse klanten en tegelijkertijd volgt hij ook zijn HBO studie Communicatie & Multimedia Design. “Ik heb veel kansen gekregen om mezelf verder te ontwikkelen. Ik startte bij de NowOnline Academy met het bouwen van websites met HTML/LESS codes. Dit was een hele uitdaging voor mij omdat ik alleen beschikte over de basiskennis. Toch zagen Thiery en Leon kansen in mij. Niet alles ging perfect, maar juist daar heb ik enorm veel van geleerd. Mijn collega’s staan altijd voor me klaar en leren me elke dag weer dingen.” Leren van collega's is niet alleen een makkelijke manier om kennis te vergaren, maar zorgt ook nog eens voor een goed teamgevoel. De perfecte combinatie ;). 

Samen sta je sterker

Met veel interactie, intervisie en verrassende werkvormen zorgen wij ervoor dat er genoeg te doen is. Vaste medewerkers van NowOnline zijn dan ook extra betrokken bij de talenten van de NowOnline Academy. Door veel in contact te zijn met collega’s, vragen te stellen en op tijd aan de bel te trekken, kunnen talenten zich nog meer ontwikkelen. Deze werkwijze heeft er bij Simon dan ook voor gezorgd dat hij daadwerkelijk verschil ziet in zijn communicatieve skills in vergelijking met drie jaar geleden. Bij de NowOnline Academy word je gezien als volwaardig teamlid. Je draait volledig mee met alle projecten en krijgt ondertussen de ruimte om veel te leren. Je leert dus niet alleen veel voor je werk, maar leert jezelf ook nog eens veel beter kennen. Door te werken met én voor echte klanten, ontwikkel je jouw sociale vaardigheden 

Pluspunten van de NowOnline Academy

De ontwikkeling van het individu staan binnen de NowOnline Academy voorop. Door, naast het volgen van een opleiding, echt met 2 voeten in de praktijk te staan, vind je een optimale balans die wij ‘lerend werken’ noemen, aldus Thiery Ketz. "Ik vind het ontzettend verstandig om een opleiding te volgen die je interessant vindt en waarbij je gedurende een periode van bijvoorbeeld 4 jaar stapsgewijs groeit naar de professional die je als student graag wilt worden. Maar, ik vind het nog verstandiger om direct de kennis die je op doet, toe te passen in de echte praktijk. Bij NowOnline willen we talenten helpen om zich op die manier nog beter voor te bereiden op hun professionele carriere." 

Van vaste werknemer naar stagiair

Bij de NowOnline Academy leer jij alles over de meest recente ontwikkelingen in jouw vakgebied. Talenten passen kennis direct toe in de praktijk en leren tegelijkertijd. Hierdoor hebben zij een voorsprong op de arbeidsmarkt ten opzichte van andere starters. Simon heeft destijds dan ook bewust gekozen om bij de NowOnline Academy te blijven. “Ik heb mezelf goed kunnen ontwikkelen de afgelopen drie jaar en blijf elke dag nieuwe dingen leren. Na mijn eerste stage, boden ze me een baan aan binnen de NowOnline Academy. Deze heb ik uiteraard geaccepteerd. Echter, ik ben sinds februari weer geswitcht van vaste werknemer naar Interaction Designer stagiair, aangezien ik mijn kennis over design nog meer wilde uitbreiden. De NowOnline Academy is daar de perfecte plek voor aangezien ik hier tegelijkertijd werk voor echte klanten”.

Wil jij net als Simon meer leren van het bedrijfsleven én tegelijkertijd werken aan jezelf? Kom dan werken binnen de NowOnline Academy! Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe talenten, bekijk onze vacatures en wie weet nodigen we je binnenkort bij ons uit voor een kop koffie (of thee). Met dit traject leer je enorm veel op vakgebied waardoor je ervaring aantoont. Het staat dus ook nog eens goed op je CV.

 

 

Terug naar de blog

Myrthe Tiemessen

Als online marketing en content specialist help ik jou met het inzetten van content (zoals blogs, whitepapers, infographics, animaties, video’s, artikelen etc.) om meerwaarde te bieden aan jouw doelgroep. Door dit samen slim in te zetten word jij beter gevonden!