siegerland

29 maart: Speech oud collega Erik

The end of an era

Vanavond mijn laatste avondmaal. Niet op witte donderdag, maar op goede vrijdag. En don’t worry, het heeft niks met religie te maken maar met mijn vertrek bij NowOnline. Vanaf 2009 heb ik hier met enorm veel plezier aan veel verschillende projecten gewerkt. Ik heb veel leuke en interessante werkervaringen opgedaan en bovenal enorm veel geleerd. Ervaring die mij het vertrouwen geven om mee te nemen naar een nieuwe baan, in een nieuw land. Want Duitsland wordt nu mijn thuisbasis.

Er zal nooit een tweede NowOnline zijn, dat kan ik oprecht zeggen. De collega’s, het plezier, de leuke klantcontacten. Een unieke werkplek die we niet snel weer zullen tegenkomen. Daar ben ik mij ook pijnlijk bewust van. De leuke uitjes, die niet alleen door het bedrijf worden georganiseerd, maar gewoon spontaan ook door collega’s. Een keertje karten, of een avondje bowlen. Mensen maken tijd voor elkaar, zelfs na 5 uur.

En 5 uur bij NowOnline is ook zoiets opmerkelijks. Want wanneer de klok slaat, en alle omliggende bedrijven lopen leeg, staan er bij dit kantoor soms tot in de late uurtjes nog wel een paar auto’s op de parkeerplaats. De Xbox wordt aangezwengeld op de beamer. Of er wordt nog even hard doorgewerkt aan een project. En niet omdat het moet, maar omdat je lekker in de flow zit. Dat toont toch hart voor de zaak. Zo doen we dat bij NowOnline, lekker casual.

En dat is iets om respect voor te hebben. Ik praat dan ook wel eens met vrienden die ergens anders werken, en vaak zijn ze verrast om te horen hoe wij hier met elkaar omgaan. Zo kan het dus ook, en hoe het ook uitpakt bij mijn nieuwe werkplek. Ik zal het hier missen.

Vandaag is dus mijn laatste werkdag. Vanaf morgen woon ik officieel in de heuvels van Siegerland. Zeg ik tot ziens, want vaarwel is overdreven. Bedank ik bij deze iedereen hier van harte voor de collegialiteit. De kansen die ik heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen en de belangrijke werkervaring op te doen na mijn studie. Ik verlies een hoop goede collega’s, maar ik houd er vriendschappen aan over. Want dit bedrijf en haar medewerkers zullen voor mij altijd een speciale plek hebben.

Dus Thiery, Don, Angie, Alex, Giscarde, Han, Laurens, Mo en de rest; Bedankt voor alles, en tot ziens!

V.

siegerland

Contact