Afstuderen bij NowOnline

Werk voor echte klanten!

Toen de Ulftse Simon in 2018 bij NowOnline kwam afstuderen was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij had de geschikte kennis om bijvoorbeeld logo’s, flyers en tijdschriften te ontwerpen. Maar hoe een website in elkaar zat? Nee, daar wist Simon vrijwel niets over. Toch ging hij de uitdaging aan om bij NowOnline af te studeren. Hét bedrijf waar het voornamelijk gaat om het bouwen van doelgerichte websites en krachtige applicaties. Dit werd een flinke klus wist hij..

Na tweeënhalf jaar mediavormgeving gedaan te hebben aan het Graafschap College begon voor Simon de laatste fase van zijn opleiding, afstuderen. Met kennis van alles behalve websites wilde hij er in 720 uur zo veel mogelijk van af weten. En hij had geluk, want een beter bedrijf voor zijn afstudeerstage had hij niet kunnen krijgen. Bij NowOnline leerde hij namelijk zo veel in een halfjaar dat hij er zelfs mocht blijven werken.  Hij vond deze richting gek genoeg leuker dan de richting waarin hij zich had gespecialiseerd. “Het leuke is gewoon dat je met codes een hele website kan maken. Puur door alles te typen creëer je zoiets moois” aldus Simon.

Met veel geduld, de hulp van Leon en Sander en zijn leergierigheid heeft hij het waargemaakt. Aan het einde van zijn afstudeerstage ging door hem de website voor zijn eigen voetbalvereniging SDOUC live, hij zag met trots zijn eigen werk terug op de website van Ronden Banden en kon hij werken met HTML en CSS. Daarnaast leerde hij gestructureerd werken door het programma Trello en een teamplayer te zijn door de projecten die hij samen deed.

Afstuderen bij NowOnline raadt Simon dan ook echt aan: “NowOnline geeft je een mooie kans om veel te leren. Ze willen je altijd helpen, zelfs als je niets weet. Zo ben ik er ook begonnen.” Doordat het team van NowOnline hem heeft gesteund, er veel moeite in heeft gestoken en veel heeft laten leren gaat hij zelfs nog meer leren over het bouwen van websites bij zijn tweede opleiding Communicatie en Multimedia aan de HAN. Wij wensen hem erg veel succes!

Denk jij, dit wil ik ook? Bekijk onze vacature pagina en misschien zit jouw droom(afstudeer)stage/baan er wel tussen. 

Terug naar de blog

Simon Overbeek

Simon is geboren en getogen in het Achterhoekse Ulft en heeft in voetbal een grote hobby gevonden. Hij studeert in Arnhem aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, nadat hij allereerst in Doetinchem een IT opleiding met succes heeft afgerond aan het Graafschap College. Bij NowOnline laat hij keer op keer in praktijk zien wat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, allemaal al geleerd heeft.