Dat de arbeidsmarkt steeds krapper wordt en medewerkers meer verwachten hebben we allemaal al gemerkt. Maar hoe kan je hier het beste mee om gaan? De oplossing is simpel, kijk naar de interne mobiliteit. Hiermee vergroot je het werkplezier en voorkom je burn-outs of bore-outs. Echter komen hier ook een aantal nadelen bij kijken. Hieronder vatten wij kort samen waarom je toch gebruik moet maken van interne mobiliteit.

Applicatie NowOnline
Stimuleer interne mobiliteit

Interne doorstroming kan geprikkeld worden door goede opleidings- en omscholingsmogelijkheden te bieden. Het zorgt voor het vergaren van kennis, ervaring en expertise maar creëert ook mentale voordelen. Daarnaast wordt de betrokkenheid en tevredenheid van de medewerker verhoogt.  Er zitten veel voordelen verbonden aan interne mobiliteit. Van minder ziekteverzuim, betere invulling van vacatures tot snellere inwerktijden en een lager verloop. Helaas staan tegenover deze voordelen ook en aantal nadelen. Gelukkig kunnen deze eenvoudig voorkomen worden

Tover nadelen om in voordelen

Lang niet iedere medewerker staat te springen voor interne mobiliteit. Sommigen hebben namelijk meer strandvastigheid en stabiliteit nodig in hun professioneel leven. Zomaar een nieuwe functie toekennen kan ze het gevoel geven dat het werk dat ze voorheen verrichte, niet goed genoeg was. Daarnaast kunnen zij zich onzeker gaan voelen wanneer ze iets nieuws moeten doen of kan frustratie opkomen wanneer een ander wel de doorstroommogelijkheid krijgt en zij niet.  Gelukkig zijn deze aspecten allemaal te overzien. Wanneer de werkgever duidelijk communiceert met de medewerkers zien zij de belangen eerder in. Daarnaast is het belangrijk concrete afspraken te maken zodat de medewerkers precies weten waar ze aan toe zijn. Tot slot moet rekening gehouden worden met persoonlijke voorkeuren zodat zij zich niet onzeker hoeven te voelen.

Samengevat: bevorder interne mobiliteit

Wat moet je dus doen om de nadelen makkelijker om te toveren in voordelen? Laat de positieve effecten zien van interne mobiliteit

  • Communiceer open over interne carrièremogelijkheden
  • Communiceer regelmatig via interne kanalen over de interne mobiliteit
  • Maak zichtbaar wat investeringen in interne mobiliteit t opleveren
  • Laat de medewerker zelf aan het roer van zijn/haar eigen mobiliteit in de organisatie
  • Houd rekening met persoonlijke voorkeuren door een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen
  • Zet beloningsinstrumenten in

Ga mee met de toekomst en ontwikkel het talent dat je al in huis hebt. Een intern mobiliteitsbeleid helpt de interne carrièreontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Wij helpen je graag een intern mobiliteitsplan op te zetten met onze interne mobiliteit applicatie. Neem contact met ons op voor meer informatie. Onze medewerkers bekijken graag samen met jou naar alle mogelijkheden.

 

Terug naar de blog

Myrthe Tiemessen

Als online marketing en content specialist help ik jou met het inzetten van content (zoals blogs, whitepapers, infographics, animaties, video’s, artikelen etc.) om meerwaarde te bieden aan jouw doelgroep. Door dit samen slim in te zetten word jij beter gevonden!